неділю, 29 червня 2014 р.

Чохол "Конвалія" і теревені:-)

Чохол для телефону, який теж весною намагалася сфотографувати з живими квітами (благо, в моєї мами півквітника засаджено конваліями :-))). Правді, доки вибралася фотографувати, конвалії вже відцвітали :-(((




А тепер потеревенимо :-)



 Трішки похвалюся
Справа в тому, що одразу дві мої роботи - Комплект з волошками та пляжна сумка "Соняхи" потрапили в ТОП за результатами завдання "Цветы повсюду" в "Дивних штучках"!!!!

А ще вчора Оксана та Віка підбивали підсумки 19 зустрічі в Рукодільному кафе і серед фаворитів у Оксани знову ж таки Комплект з фолошками, а у Віки - мої полунички!!!

Майже до кожної публікації я отримую хоч один коментарій з запитанням "Коли ти встигаєш?"
Дівчата, розслабтесь! Нічого я не встигаю! :-))) Просто так вже співпало, що на багато речей у нас із чоловіком однакові погляди.
Наприклад, я не бігаю щодня з пилосмоком та шваброю (інколи це робить він :-)))

Давно вже усвідомила, що в будинку, де живуть малі діти не можуть бути іграшки на місцях :-) принаймні, в нашому будинку точно! І дала цьому спокій :-) Я,звичайно заставляю хлопців прибирати після себе машинки, олівці, конструктори... але не загострюю на цьому увагу і не переймаюся цим щогодини...

Особливості мого робочого графіку часто дозволяють мені залишатися вдома по кілька днів підряд і лише вечорами на 2-3 год вибігати на репетиції. А зараз взагалі студенти роз'їхались і в мене набагато більше вільного часу.


Я не стою годинами біля плити! Не скажу, що не люблю готувати.... просто не люблю витрачати на це час... І в цьому мені повезло - діти обожнюють вівсянку та молочні кашки,  а для їх приготування не так вже й багато часу потрібно :-)) (і все рівно я мрію про мультиварку :-))) Ні, ну інколи і на мене находить приступ кулінарії  натхнення і я запікаю смачненьке м'яско, готую салатики, печу тортики... але це ж явно не щодня.

 Кругом, де тільки можливо, я намагаюся спростити собі роботу на кухні :-) І не тільки технікою. Наприклад, в моїй сім'ї полюбляють червоний борщ. От ми з мамою і закриваємо на зиму т.звану "борщову зправку", в яку входять бурячки, морквочка, олія, сіль та приправи. Тобто один день ми миємо, чистимо, натираємо, варимо, закручуємо в банки.... а потім цілу зиму та весну не тратимо на це часу! Тоді приготування борщу зводиться до "начистити картоплі-закип'ятити воду-вкинути заправку", і тривалість готування=тривалості готування картоплі :-)) (Ну, або м'яса, якщо борщ з м'ясом :-)))
А ще в мене досить смачно готує чоловік! :-) і я цим частенько користуюся :-)))

Я не належу до тих мам, які посилено займаються розвитком дітей! Така вже я є :-) Пам'ятаю, що нас із сестрою "розвивала" вулиця та бабусі. Ми з дитинства, або гралися з друзями, або допомагали старшим по господарству. І нічо такі виросли! Явно не тупенькі :-)) Я он закінчила школу з золотою медаллю (а навіть в дитячий садочок не ходила :-))) Тому я купую дітям силу-силенну книжок (сама обожнюю читати і намагаюся дітей до цього привчити), читаю їм на ніч, дозволяю дивитися розвиваючі мультики (правда всі вони російською мовою, і діти мої зараз мають, напевно, кращий запас слів російською, ніж українською :-(), Дозволяю борсатися в пісочниці,

 кататися на велосипеді (але я сама не беру в цьому участі! :-)))

періодично роздруковую розмальовки та підстружую олівці або купую нові фломастери.

Старшому можу дати в руки голку з ниткою та клаптик тканини, якщо йому хочеться "повишивати" (але далі - він сам, без моєї участі щось там плутає). З задоволенням підтримую бажання дітей допомогти мені зліпити пиріжки, натерти моркву, збити яйця, помити підлогу... і т.д.
І діти мої зовсім таки не обділені увагою - перегляньте скільки розвиваючих іграшок я створювала синам та племінникам, щороку ми шиємо новорічні костюми.
Інколи ми разом граємо в шашки, складаємо пазли, малюємо на ватмані місто, будуємо з кубиків гараж... але, точно не щодня. Зараз, наприклад, я з величезним задоволенням відпустила старшого до бабусі, знаючи, що там є ціла компанія його однолітків по сусідству і вони цілими днями граються разом. Я впевнена, що це принесе йому більше користі, ніж сидіння зі мною вдома за книжками та розв'язування логічних завдань :-))

Живемо ми у власному будинку та маємо 50 соток землі. Це не означає, що ми там "пашемо"!!! Город у нас спільний з батьками та сестриною сім'єю, тому "садити-сапати-вибирати" збирається добряча компанія :-)

А так як, окрім усього іншого, ще намагаємося добудувати цей будинок, то підтримувати порядок у дворі - марна справа :-) Тому господарським роботам я виділяю час в основному весною та осінню, коли потрібно прибрати опале листя, посадити/зібрати урожай і т.д.


Знову ж таки, зважаючи на будівництво, потрібні додаткові кошти. Тому я і не відмовляюсь від замовлень... Якщо мені конче потрібно зосередитись на роботі, я стараюсь відправити дітвору до бабусь, або гуляти з татом :-) (це теж дуууууже допомагає збільшувати час :-))))

Саму роботу я теж стараюся виконувати в кілька етапів: якщо є така можливість - кілька днів тільки вишиваю заготовки (на обкладинки, сумки...), потім крою все, проклеюю (хто шиє, знає, що цей етап займає досить багато часу...), а тоді вже сідаю шити.

 І вишивати, і кроїти мені непогано вдається паралельно з домашніми справами та доглядом за дітьми. А от для шиття я стараюся виділити спокійний день, коли можна залишитись вдома самій.
 І взагалі, коли я чую фразу, що з малою дитиною не вистачає ні на що часу, завжди говорю - народіть другу, і побачите, скільки всього встигатимете! :-))

А ще трішки я писала тут :-)

Заходьте завтра - буде цікаво :-)))

29 коментарів:

  1. Все рівно ти багато встигаєш! Я начеб-то не крейзі мама у навчанні, так як і ти вважаю, що дітям потрібна любов і спілкування, а не уроки зранку до вечора.... Та й готувати я наче не готую багато, у нас взагалі їжа здорова, то ж дуже багато овочів-фруктів, молочних продуктів. Але я тільки зараз стала менше зморюватись, коли Данилко підріс. Та й встигати стільки як ти - не встигаю. Так що в тебе має бути ще якийсь турбо мотор :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну.... раніше я працювала на трьох роботах, а після народження Марика залишила лише одне місце :-))) Можливо тому :-)

      Видалити
  2. Лариса, молодець, дуже якісно організувала свій домашній процес) з душею) а чохол - гарний)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олю! процес ще в стадії організації, але результати вже дає :-)

      Видалити
  3. Лариса, очень интересно было прочитать про твои "рабочие" дни.
    Для того, чтобы много успевать ещё нужно иметь настрой, на ту самую работу. У нас жара, духота и совсем не хочется вышивать, шить ....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, конечно! Настрой - одна из самых важных составляющих! Но, например, при изготовлении обложек, уже особо фантазировать не надо - схема готова, нитки подобраны, только вышивай да вшей по накатаной... тут я могу и без настроя :-) Правда, конечно, немного медленнее все же получается :-(

      Видалити
  4. Ой ну мужчини в тебе молодці, але ж головне правильно їх зкерувати)) А ще дійсно розпланувавши і роділивши роботи на етапи можна встигати набагато більше. В мене мама теж борщову заправку крутить, мене вона так чудово виручає)) і зелений борщик я люблю, тому щавлику побільше наморожую і цибулю з морквою не зажарюю, а відразу в каструлю)) Коротче готувати щось довготривале я теж не люблю, так на свята лише))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага, з морквою та цибулею в мене так само. Я ще моркву з осені тру та заморожую, тоді теж економиться час під час приготування. М'ясо заморожую теж окремо шматочками на відбивні, окремо на суп... і реберця також перед заморозкою рубаю-ріжу на невеличкі шматочки, щоб потім тільки дістав стільки шматочків, скільки потрібно, і одразу - готувати :-)

      Видалити
  5. Вот нормальный человек, а то уж начинаешь комплексовать, какие кругом мамочки. Я тоже росла с бабушками, со сверстниками, на улице ... И вот же стала человеком)))

    ВідповістиВидалити
  6. Чохол такий класний і весняний!!!
    Ми всі росли,так як ти і описала!!це зараз наша малеча більше приділяє часу і уваги планшетам і компютерам!!!Я тільки ЗА вулицю,і прогулянки на свіжому повітрі!!!А в бабусі відпочинок так це взагалі круто)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Іванко! Мене радує, що Марик, наприклад, може чудово гратися машинками, малювати під знайомі мультики, тобто не сидить прикований до екрана :-)

      Видалити
  7. Люблю я почитати такі звичайні речі про незвичайних людей. Доречі, завдяки тобі ( я ж думаю можна на ти? :) у мене з'явилася любов до української вишивки. Не те, що я її не любила..я й вишиваю можливо з рік-півтора, але от ти на стільки надихаєш! І приєднуюся до попередніх коментарі, думаю все таки маленький моторчик у тебе є))) І вітаю з перемогами

    ВідповістиВидалити
  8. Лариса, Поздравляю вас с заслуженными наградами! И спасибо за такой искренний пост о рукоделии, детях и домашнем хозяйстве. Читала и улыбалась, похоже у нас с вами одинаковые взгляды на жизнь.
    А на счет мультиков скажу, что у нас была другая история. Старшая дочь ездила к бабушке на лето в Украину и по приезду у нас были шкарпетки, цуценятко и т.д. и все это из мультиков :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Галя! Обидно, что английские тоже смотрит, но почему-то не говорит :-))))) У нас дома больше на смеси украинского и русского разговаривают. Так вот у детей крайности - либо такие литературные украинские слова, которых даже мы в разговорной речи не используем, либо русские

      Видалити
  9. Лариса, дякую за допис! :) І я частенько тобі задавала це питання - як ти все встигаєш? Ти, звісно, молодець, і команда чоловіків у тебе чудова - це дуже класно!
    Я теж багато в чому поділяю твої погляди на повсякденні справи, але у моїй сім'ї є і інші погляди, тому доводиться жарити, пражити, випікати, запікати і т. д. )))))))) і нікуди мені від цього діватись)), але я вцілому люблю це діло
    Бажаю тобі і надалі сил, натхнення, гарного настрою і цікавих нових ідей!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксанко, дякую дуже! :-) Я взагалі в житті керуюсь таким принципом: "Є бажання - є можливість, нема бажання - є причина" :-)

      Видалити
  10. Красивый чехольчик! На днях почему-то выбрада мыло с запахом ландыша ;)
    Вот, значит как мастер все успевает))) Немного похоже и у меня ситуация была, пока я дома сидела... теперь и на роботу все вместе ходим - когда у остального мира выходной))) А вообще, ты права. Главное, начать - а время найдется. И мужьям полезно готовкой позаниматься, чего талантам пропадать ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да-да! Мужчини взагалі багато на що здатні! головне - не заважати їм :-))) Я от дивуюся, як ти з малечою "під руками" працюєш? :-)))

      Видалити
  11. Я теж вважаю, якби було бажання, можна встигнути все і не жертвувати ні сном, ні відпочинком.

    ВідповістиВидалити
  12. Все дуже просто:) І в той же час непросто... Але я тобою захоплююсь! Удачі, вітаю з перемогами, так тримати!

    ВідповістиВидалити
  13. Очень красивый чехол получился! Обожаю ландыши!
    И спасибо тебе, Лариса, что рассказала о своей жизни. Для меня проблема времени всегда стоит особенно остро. Надо будет обязательно последовать некоторым твоим советам! ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Вика! Рада, если что-нибудь пригодится и добавит тебе немного свободного времени!

      Видалити
  14. Чохол дуже сподобався, хоч я і не фанатка конвалії :-)
    Вітаю з перемогами і визнанням;-)
    А от про решту буде багато букв... Звісно, у кожного своє життя - з певними перевагами і обмеженнями. Я згідна з тобою в усіх пунктах, але в мене, наприклад, немає можливості відвести Влада до бабусі хоч на годинку, то ж спокійно щось творити можу тільки тоді, коли він у садочку ( а таких днів було дууууже мало(((; тато наш на роботі з ранку до ночі, то ж і на нього не можна залишити дитину; чоловік мій каш, молочного, майонезного(типу салатів різних) не їсть, зате в нас є культ м"яса...; згідна, що будинок не музей і ідеальної чистоти він мати не повинен, навіть якщо у ньому не живуть діти, але коли в маленькій однокімнатній квартирі живуть 2 дорослих і 1 малюк, то питання прибирання (іграшок) піднімається гостро :-); на роботу мені добиратися більше години - з жахом очікую 29.08, коли доведеться вчитися встигати і в садочок, і на роботу, і вдома щось зробити з м"яса))))) Ну, це так, трохи про організацію моїх буднів, а якщо все-таки повернутися до творчості, то ти права - коли є бажання, знаходиться можливість!

    ВідповістиВидалити
  15. Дякую, Алінко, за "багато букв"! :-)) От і я кажу, що головне розставити пріоритети! :-)) А будні в кожного свої, і власними я ділилась якраз для того, щоб показати скільки всього я НЕ роблю, коли багато вишиваю :-))
    Бажаю, щоб твій вихід на роботу був якомога менш болісним!!!

    ВідповістиВидалити
  16. Очень здорово, Лариса, написано, получилась маленькая подборка советов, как многое успевать: просто не теряйте времени впустую!

    ВідповістиВидалити