четвер, 14 вересня 2017 р.

Фіксіки. Дитяче свято до Дня народження

Ще у березні я писала про дитяче свято з нагоди Дня народження старшого сина, яке провели з тематикою "Фіксіки". І ніяк не доходили руки все написати.
Оскільки сама я вперше готувала тематичне святкування, то прошерстила весь інтернет в пошуках інформації. Дещо знайшла, багато чого довелося додумувати самій та адаптувати до нашого формату. Тому вирішила поділитися інформацією, раптом кому теж знадобиться
*Свято у нас було дитячо-доросле, тому намагалися зробити цікаво та весело для всіх. Дітей лише 5, з них двоє своїх і три племінники (ускладнилось завдання ще й тим, що власне перед Днем народження малеча підхопила якийсь вірус, і всі були з температурою, тому надто активних забав не можна було запланувати)
*Одразу було вирішено, що свято буде костюмоване, я підготувала усім "зачіски" різних героїв. Поролон, клеєний на "Момент-Кристал", фарбований акрилом. "Сімку" робила за МК Олени Гусєвої, а всі інші вже навмання, головне зрозуміла принцип :-) Одягали дітвору у відповідну кольорову гаму з того, що було в гардеробі. (До речі, питання з новорічними костюмами цьогоріч вже практично вирішене :-) От тільки комбінезончики їм дошиємо зимою :-))))

*Влаштували невеличкий тематичний "кенді-бар" - цукерки та зефір "Фіксіки", апельсини, шоколадні монетки у фользі та желатинові ведмедики відповідних кольорів та печиво від тітоньки
А ще тітонька зробила нам супер-торт!


* В одному з кутів кімнати влаштували імпровізовану фото-зону за допомогою атласного простирадла та гайок-шурупів, вирізаних з фетру. Ще зробила спеціально для фото-реквізиту об'ємні шуруп і гайку в техніці картонаж. Для одного із завдань пошила маленький "рюкзачок-помогатор". З декору у нас також були повітряні кульки оранжевого та блакитного кольорів з наклеєним знаком фіксіків (з паперу-самоклейки) та гірлянди з кольорового картону

* Замовила одноразовий посуд "фіксіки" для дітей та виготовила тематичні бірочки на трубочки


В кімнаті у нас темно, тому фото сумнівної якості. Тут одразу ж порада: домовтесь з кимось, щоб фотографували, оскільки самій це зробити не вдасться. А ще в ідеалі потрібно, щоб хтось допомагав з їжею.
Усі гості отримали ось такі значки. Що цікаво - навіть бабусі з дідусем не відмовлялися собі приколоти :-)

Стосовно ігор та завдань.
1. Був невеличкий квест з пошуками помогатора.
-Іменинник отримав лист від "Дідуса" такого змісту:
Мої любі Фіксіки!
Я терміново вирушив на допомогу своєму товаришеві!
Залишив для вас Помагатор в таємному місці, щоб випадково на нього не натрапили люди!
Знайти його буде складно, але я залишив також і підказки, де шукати.
Перша підказка таємна – написана спеціальним  невидимим чорнилом. Щоб прочитати текст, потрібно прогладити лист праскою.


Удачі!
Не сумуйте!
Скоро повернусь!

-Текст із наступним завданням було написано молоком, тому листок був на перший погляд чистим, але після прогрівання праскою проступили букви :-)
Вже дослівно не пам'ятаю завдань, але ми зумисне задіяли всілякі прилади і наступні підказки були заховані біля "телевізора", "холодильника", "комп'ютера" у вигляді ребусів, кросвордів, загадок і, нарешті, Помогатор знайшовся за унітазом :-). Весело було не тільки дітям, а й дорослим.

2. Гра "Відгадай інструмент". Помагатор був наповнений всілякими інструментами (з дитячих іграшкових наборів): молоток, викрутка, фонарик, кусачки, шурупи, гайки.... і т.д. Діти з зав'язаними очима діставали з нього інструмент та відгадували на дотик, що дістали

3. Гра "Врятуй Фіксіків". Заздалегідь підготувала два лоточки з рисом в які сипнула по 10 гайок та шурупів з дитячого металевого конструктора. Діти, поділені на 2 команди мали відшукати усіх "розряджених Фіксіків"

3. Гра "Чия тінь?" 
4. Гра "Запитання-відповіді". Тексти брала ось тут , переклала українською, дещо змінила/додала та роздрукувала кожне питання та кожну відповідь на окремі картки. Щоб усім було цікаво (а фактично усі діти, крім іменинника ще не вміли читати), ми зробили таким чином: запитання роздали дорослим, а іменинник витягував відповіді. Вийшло таке веселе інтерв'ю :-)

5. Гра "Відсортуй Фіксіків від звичайних шурупів". Сестричка напекла нам маленького печива у вигляді гайок\шурупів і частина з них була коричневого кольору (медове печиво) - "поржавілий метал", а частину покрили мастикою, кольору сірого металу. Потрібно було розсортувати печиво у дві різні коробки. Заодно і рахунок потренували і про властивості металу поговорили, та й підкріпились в процесі :-)))
Іменинник щасливий, гості задоволені, свято вдалося :-)

6 коментарів:

  1. Ого, як класно все продумано, ще й костюми і реквізит - все по темі! хотіла б і я побувати на такому святі)

    ВідповістиВидалити
  2. Ларисонька, це нереально круто !!! Ти, ВЕЛИЧЕЗНА молодчинка і я не перестану це повторяти !!! Зразок мами, рукодільниці, дружини і подруги ! Уявляю, яка це радість і щастя для діток ! Дякую за натхнення і красу !

    ВідповістиВидалити
  3. Неймовірне свято! І костюми, і декор, і солодощі! МОЛОДЕЦЬ!!!

    ВідповістиВидалити