середу, 15 квітня 2015 р.

Чохол "Феєрія мальв"


За віруваннями наших предків, обрядові традиції, пов’язані з рослинним світом, мали забезпечити здоров’я, добробут сім’ї, плодючість землі та щастя. Вони цінували кожну рослинку, кожне стебельце...
Сьогодні мова про мальву.
Мальва – це символ найдорожчого, любові до рідної землі, до народу. У всій Україні, напевно, не було жодного села, не було жодної хати, де б не росли під вікнами або по-під плотом мальви. Вони є оберегами нашої духовної спадщини. Всім, хто вирушав у далеку дорогу, ці квіти нагадували: там земля мила, де мати родила!

Зображенням квітів мальви часто прикрашали будинки, зокрема розмальовували піч. Квітку мальви до 11 інших дівчата обов'язково вплітали у свої віночки, як символ надії.
На сьогодні все, а завтра я ще завітаю, аби розповісти про кілька приємностей, що трапилися зі мною за останні дні :-)

25 коментарів:

  1. Ничего не знала о мальве в этом ракурсе. Было интересно. А чехол супер!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Лариса, так трогательно и душевно, просто до слез. Еще больше хочется навестить то место, где мама родила.

    ВідповістиВидалити
  3. Неймовірно гарний !!! Мальви для мене особливі...Для мене це символ дитинства, справжньої родини, світлих спогадів і солодкої ностальгії, бо в бабусі завжди під вікнами росли мальви. Вони будили мене зранку стукаючи своїми верхівками по склу ( а я все літо проводила в селі ) і під ними завжди спав домашній улюбленець -- лінивий, пухнатий, товстий котик :))). Тому і в мене на подвір'ї завжди квітнуть ці чудові квіти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А от у нас в бабусі мальв чомусь не було, і навіть в селі я їх не пам'ятаю особливо.... а от вдома біля подвір'я була ціла плантація :-))) Різноманітних сортів і кольорів :-)) Ми їх вже навіть якось як бур'ян сприймали, а от коло моєї нової садиби теж не було мальв, і як же я зраділа, коли одного літа помітила знайоме стебельце(напевно вітром занесло насіння) Тепер уже вирощую два сорти :-)

      Видалити
  4. Прелесть какая, Лариса! Живописно, нежно, изящно!

    ВідповістиВидалити
  5. а я його бачила вживу. Приїхала вгості якось сестрина подружка (світ тісний) і світить ним,а я тут відразу ж "почерк" майстрині впізнала. Дуже якісна робота!

    ВідповістиВидалити
  6. Ох і краса! Я теж хочу)) Взагалі дуже подобаються мальви, колись сіяла в селі вздовж доріжки до хати, всяких кольорів. Зараз немає де насіяти... Треба подумати над тим))) О, в Юлі з попереднього комента! Он де буду сіяти))) Юлік, дозволиш?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хах, насмішила :-))) І будеш по скайпу ними любуватись? :-) Срочно купляй дачу! :-))))

      Видалити
    2. Мдя... шось я не подумала) треба срочно заміж у село!)))

      Видалити
  7. Чехол удачно подобранным с подкладочной тканью получился, ну а про вышивку, Лариса, отдельная хвалебная речь!

    Я мальвы люблю с детства, люблю, когда их много и цветут они разноцветьем. Очень часто, будучи маленькой, загуливалась в зарослях мальвы, делая из ее цветка юбку кукле, а из бутона - головку.

    Тональные цветовые переходы от лепестков к пестику притягивали мой девичий взор: думалось, вот бы такого цвета лак для ногтей!...

    Это в те советские времена, когда был только красный да бесцветный лак... Да и тем родители пользоваться не разрешали...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, точно, напомнила про куклы! Я уже было и забыла сию забаву :-)))) Были куклы-мамы (с цветков побольше), и куклы-детки (из маленьких цветочков) :-) Спасибо, Оля!

      Видалити
  8. Необычайно красиво! Лариса, ты, как всегда, на высоте! Молодчина!

    ВідповістиВидалити
  9. Как красиво!!!
    До чего всё идеально подобрано!

    ВідповістиВидалити
  10. Обожнюю мальви! Дуже гарно выйшло! А чий дизайн?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! За основу брала ось цю схему http://data12.gallery.ru/albums/gallery/207384-333dc-59355679-m750x740-u5a6be.jpg
      Але адаптувала її і дофантазовувала вже безпосередньо під потрібні мені розміри

      Видалити