понеділок, 30 березня 2015 р.

Комплект "Сині візерунки"

Синій колір- антипод червоного.
Синій - символ вірності, довір'я і безконечності. Як безконечними бачиться морська далечінь і небесна глибина. Він настільки серйозний, що аж холодний. Його стихія - вода, котра не тільки сама синя, але й змикається із синім небом... В ньому - і фарби моря, і прохолода землі. Його сторона світу - Захід, бо там Сонце перестає бути спекотним; пора року - осінь, бо саме вона припиняє «ненависну» червону спеку; пора доби - вечір, коли синьо-сиві тумани вистуджують нагріту протягом дня землю; а напрям - назад, до неквапливого спокою...



Синій – це колір ясності, чарівності і спілкування. Якщо синій ваш улюблений колір, вам завжди є, що сказати, оскільки гарне вираження своїх думок – це ваш козир. Він майже повністю гальмує будь-яку активність. Знижує тиск, температуру, робочу активність. Має заколисливий ефект. Синій колір передає глибину і чистоту, тому пробуджує уяву і викликає інтерес до так званих "далеких світів".
Синій вважається кольором інтуїції. Синій колір стимулює мислення, тому є чудовим для облаштування класних кімнат або студій.
Особливістю синього кольору є здатність зменшувати апетит ( в природі не існує продуктів синього кольору), тому, якщо ви вирішили сісти на дієту  - придбайте синій посуд :-)
Синій колір відповідає за гіпофіз, хребет та спинний мозок. Це найсильніший антисептик зі всього спектру, а також найсильніший засіб від безсоння. Синій знищує не тільки мікроби, але й астральні забруднення. Він допомагає стерти з пам'яті болісні спогади та позбутися від різноманітних шкідливих звичок. Це найбільш сильний болезаспокійливий колір спектра. 

Синій сприяє регенерації тканин. Оскільки в поле його впливу входять вуха, очі й ніс, синій колір добре допомагає при гострих запаленнях носових пазух і катаральних явищах.
Він здатний зменшити наслідки забруднення повітря, води і їжі, а також зняти негативні емоції, які впроваджуються в підсвідомість. Цей колір зцілює від болісних спогадів, допомагає впоратися з емоційними потрясіннями, сприяє натхненню; чудовий очисник.


Ну, і наостанок - про комплект :-) Чохол для нетбука та мобільного на замовлення. Тканина була настільки самодостатньою, що складно було підібрати вишивку. Захотілося такої собі інверсії :-) На обох чохлах вишивка вставлена у "віконечко". Застібки - магнітні кнопки. Тканина - бавовна. Верхній шар прострочила зі спрасованим синтапоном
Замовниця та фотограф - відома вам Ганна Бонка

А ще ми з комплектом покажемося у Віки

Та в Рукодільному марафоні

27 коментарів:

  1. Ларисочко, умієш же ти описати)) Прямо захотілося чогось синього, небесного...мрійливого))) Тканина дійсно дуже красива, але ж як чудово ти її вишивкою доповнила!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Юлю! Стосовно "описати" - це так, матеріали систематизовані з різних джерел :-)

      Видалити
  2. Ооо, який багатогранний синій ! Я тепер подалі заховаю сині тарілки...бо так схудла, що жах :)))...
    А комплектик просто чудовий -- лаконічно і дуже вишукано ! "Віконечка" я одразу помітила і відмітила -- молодчинка !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!! А в мене от кухня червона і я постійно їсти хочу :-)) Так що "заведи" собі червоні тарілки :-)

      Видалити
  3. Очень, очень красиво! Комплект выглядит дорого и благородно. Спасибо, Лариса, было очень интересно узнать про синий цвет.

    ВідповістиВидалити
  4. Невероятно красиво! Роскошно, ярко, изысканно!

    ВідповістиВидалити
  5. Какой стильный вышел комплект! Такой лаконичный и одновременно с детальками, которые хочется разглядывать. И фото отличные!

    ВідповістиВидалити
  6. Краса неймовірна! Дуже гарний комплект!

    ВідповістиВидалити
  7. Ух, какая стильная красота, дух захватывает!!!! СУПЕР!

    ВідповістиВидалити
  8. Лариса, красота яка! Дуже сподобався комплект! :)

    ВідповістиВидалити
  9. Интересно было узнать про синий столько нового. Успеть испугаться и обрадоваться)) Комплект вышел потрясающим. В нем все отлично сочетается!

    ВідповістиВидалити
  10. Шикарний комплект!
    Я люблю синій колір...завжди він мені подобався)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Людо! А я раніше якось байдужа була, а тепер полюбила його :-)

      Видалити
  11. Такой шикарный, изысканный комплект!!!! Потрясающий!!!

    ВідповістиВидалити
  12. Синий - мой любимый цвет. У меня кухня - синяя, вся. Но что-то на аппетите моих домочадцев это не отразилось, лопают, дай Боже :))))
    А комплект - сказочно красивый!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Лена! они у тебя не на кухню смотрят, а в тарелку :-)))

      Видалити
  13. Да... Под такую ткань очень трудно подобрать вышивку! Ты, Лариса, справилась, как всегда, замечательно! Пошла к Ане в гости...

    ВідповістиВидалити