неділю, 7 грудня 2014 р.

Передсвяткові клопоти та новорічний настрій

Продовжимо минулорічну серію публікацій для створення новорічного настрою.
1. Мультфільми
2. Фільмотека
3. Новорічні костюми (для дітей та дорослих)

Сьогодні будемо складати список справ!

Хочу написати тут список справ, які потрібно закінчити до свят, аби мати стимул не відлинювати :-) Сподіваюсь, ви мене контролюватимете? :-))

Отож:
1.  я вже провела ревізію наявності складових для новорічних листівок :-))) Трішки потрібно докупити і, можливо, цього року я не робитиму їх останнього дня :-)))

2. Крім, звичайно, підганяння всіх замовлень, потрібно ще пошити, як мінімум, три новорічних костюми (а то й чотири) для дітлахів своїх. Добре, хоч, практично всі матеріали вже зібрала. Далі діло піде швидше. Цього року у нас тема - Муха-Цокотуха :-)

3. Ми нарешті закінчили ремон у ванній та туалеті... Потрібно ще пофарбувати двері та придбати шафки-полички, гарненько все порозкладати і можна буде "приймати гостей" :-)

4. Підготовка святкових подарунків... Ще не знаю точно, що буду робити... в процесі підшукування ідей... (Подарунки готуватиму один на кожну сім'ю, тому потрібно щось універсальне, загальне, можливо якийсь святковий декор...).
 Але деякі подарунки вже заплановані
- набір чохлів на подушки (пам'ятаєте мої закарпатські з мішковини? ото на них потрібно нові, веселі та святкові :-))). Тканина закуплена, ескізи намальовані, справа лише за натхненням та вільним часом :-))
- набір новорічних чохлів для столових приборів. Теж є конкретні ідеї та практично всі матеріали :-)

5. Святковий декор
- на кухні вже почепили зимову гірлянду з шишками та мухоморами
- хочу пошити ще кілька сніговиків (таке враження, що вони і справді розтають за рік :-))))
- планую зробити вертеп (вертепну печеру чи шопку...), домовилася вже з дівчатами про обличчя для фігурок та малюка-пупсика, колись давно були придбані з цією метою фігурки корови та ослика (покриті справжньою шерстю), потрібно змайструвати ясла та саму шопку, а ще хочу баранців :-)
- нав'язати б ще сніжинок для декору....
- вирізатимемо з дітворою гори сніжинок з паперу :-) та робитимемо трафарети на вікна.

- хочу залучити чоловіка до деревообробної роботи - маю на приміті декілька ідей для прикрас з дерева та фанери... тут вже від мене мало залежить, але буду старатися :-) надихатиму вже якось :-)
- в ідеальному сценарі ще є "спідничка" під ялинку та декоративні чохли на крісла, але дуже вже сумніваюсь....
- планую за тиждень від Нового року до Різдва вишити та оформити Марикові рукавичку для цукерок (типу валянок, тільки саме рукавичку :-)))

6. Різдвяне печиво ніхто теж не відміняв :-)

7. Ще є розкроєна сукня... вечірня... може порадую себе до Новорічної ночі :-)

Отакі "гітлерівські", чи то "наполеонівські" плани :-))) Цікаво, що таки зроблю, а що й надалі залишиться в планах??? :-))

Якщо маєте бажання скласти для себе такий список - пишіть, давайте посилання в коментарях, будемо одна одну контролювати та надихати :-)))

Для мене передноворічні приємності вже розпочалися, адже нещодавно я отримала подаруночок в рамках Новорічного обміну у Каті. Моєю Снігурочкою виявилася Світланка (Ельжбетка). головною складовою подарунку була неймовірно ніжна ялинкова прикраса та чудовий скрап-конвертик, в якому містилася листівка з Мінська та теплий душевний (рукописний!!!) лист

Окрім цього до мене прилетіли ще й чудові стрічечки, гудзички, підвісочки, мереживо та чудова тканина!
 Спасибі велике дівчата! Світланці за теплоту та щедрість, а Катрусі за організацію такого чудового заходу, що дав змогу відчути новорічний настрій заздалегідь :-))

14 коментарів:

  1. Ларисо, головне - скласти чіткий план! А виконання вже в процесі :)
    Удачі!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Виконанні я справді вже в процесі :-)) Декілька пунктів вже виконала :-)) Дякую!

      Видалити
  2. Плани просто наполеонівські!!!:))) Дуже цікаво буде подивитись на костюми по Мусі-Цокотусі. Я вже згораю від нетерпіння:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А в мене руки трусяться починати ті костюми :-)) Але будуть точно, діти вже не відчепляться :-))

      Видалити
  3. У мене в дитинстві саме така книга про муху була - там такі гарні ілюстрації! І ця книга була одна з улюблених( напам"ять знала і знаю її)
    Втілення запланованого! ;-)

    ВідповістиВидалити
  4. Ларисочко, подарунки дуже гарні!!! Бажаю все-все встигнути!!!

    ВідповістиВидалити
  5. О, наполеонівські плани, але ти точно з ними впораєшся))
    Вітаю з подаруночками!

    ВідповістиВидалити
  6. Коли ж ти тільки все встигаєш!) Дякую за таку потрібну рубріку, буду заходити надихатись, може щось і зроблю до свят. Поки що новорічного натхнення нема, мабуть прйде разом з ялинкою, за день до Нового Року))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Інно! Надихайся! Я вже колись писала, як я стільки встигаю :-)) А ще, кажуть у мене підпільний невільницький кооператив :-))))

      Видалити
  7. О, як завжди чудова ідея! Я теж намагаюсь якось впорядкуватися зі своїми справами..
    Ось відкрила галерею
    СОВМЕСТНЫЕ ПОШИВЫ, КОНКУРСЫ, ГАЛЕРЕИ..
    вірніше відновила її роботу і вже написала про Ваш "Новорічній настрій!

    ВідповістиВидалити