вівторок, 18 березня 2014 р.

Торбина для іграшок

Спочатку я не збиралася показувати цю роботу в блозі, але Ксюша зі своєю "Весною-кривизною" мене явно простимулювала ризикнути :-)))
Ось ця "торба" для дитячих іграшок була пошита у подарунок племінниці. Сестра просила, щоб була велика і легка, обов'язково з ручками
По-перше, якось я не правильно розрахувала розміри, і коли пришивала кругле дно (яке вже колись засвітилось фоном для сердечок), то не вистачило 1 см. :-((( Довелося трішки призібрати, щоб співпало. І тепер це дно якось дивно виглядає :-)))
По-друге, якщо на зовнішню сторону я використала ціленькі шматочки вітчизняного ситцю, то на підкладку вирішила пустити залишки від колишніх Костикових розпашонок (які шила власноруч) та інші обрізки в тих же кольорах, трішки розбавивши їх основною бузковою тканиною. Тут я "випробувала на собі" клаптикове шиття. Але, чи то відсутність досвіду, чи то "криворукість", чи то "косоокість" винні, проте не всі квадратики в мене гарно зійшлися після зшивання....


А потім, для повного щастя, я вирішила ще й построчити все це з синтапоном (ось тут я і спробувала відключити транспортер тканини і спробувати вільний хід машинки :-)))) Віка, не справляюсь я з таким!! :-))))) Та і машинка ледь не розлетілась :-) Саме тоді, щось там розхиталось в механізмі і мало не розтрощилось на швидкому ходу :-(
Після ремонту, я все ж зібралась з силою і таки дошила цю "торбину". Внутрішню недолугість та кривизну дна було вирішено компенсувати аплікаціями та нашивками. А також кишеньками для зберігання дрібних іграшок.
Добре, що хоч сестра з племінницею набагато позитивніше сприйняли роботу і з задоволенням використовують за призначенням (і не тільки - в корзину поміщаються обоє мої племінники :-))))
Отож, прямую з торбинкою до Ксюши в березневу галерею
А також до Ірини в клаптикову галерею

14 коментарів:

  1. Лариса!!! Молодец что попробовала шитье на свободном ходу. Интересно, что там могло расшататься? Там много ньюансов, может, нужно было с маленькой скорости начать? Очень приятно что, ты обо мне вспомнила ;) Наругалась, наверное))))
    Корзинка вышла замечательная просто!!!! А первый раз - он у всех кривенький, тут дело только в практике!
    С началом тебя! ;)(Обнимаю и жму руку)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну, там воно розхиталось не конкретно від мого строчіння на вільному ходу :-))) Просто так співпало :-) Якась деталь внизу, де штулька (навіть не знаю, що саме, бо машинку на ремонт чоловік возив :-))) Дякую!

      Видалити
  2. Отличная полезная вещь получилась! В наполненном состоянии выглядит супер! А нюансы всякие, дно и подобное, это ж только ты знаешь и присматриваешься. Обычно пока не покажешь свой брак, так люди и не замечают его) Но я понимаю тебя, сама если где чуток напортачу, мне кажется что это сразу всем очень бросается в глаза!

    ВідповістиВидалити
  3. Ой, Лариса, много торбочек для игрушек не бывает)) Симпатичная вещица!

    ВідповістиВидалити
  4. ОГО!обалдеть! красиво вышло, а размер гы)) класс!

    ВідповістиВидалити
  5. Лариса, так прикольно вийшло! Але ж ти і молодець, що спробувала! :)

    ВідповістиВидалити
  6. А, я б і не помітила тих ніби-то кривульок:) Дуже корисна і приємна оку річ. Ще й утилізувала стільки всього:) Суперово!

    ВідповістиВидалити
  7. Оце так розмір))))така приємна дрібничка)

    ВідповістиВидалити
  8. Полезно-красивая вещица. ЗдОрово, Лариса!

    ВідповістиВидалити