неділю, 6 жовтня 2013 р.

Сезон закрито!

Це я про свій невеличкий сезон ярмаркувань :-)
Розпочався він для мене запрошенням на етнофестиваль "Новомалинська любова"
І не просто запрошенням, а запрошенням провести МК.
Я зголосилась одразу, а от про тему МК думала довгенько.
Порадившись з друзями вирішила навчити дівчаток робити вишиті прикраси-обереги (у вигляді кулонів) На жаль, фото самого кулону в мене не знайшлося :-(
Дописано: Проте, добра фея Оля - має все!!!!

А от процес проходив в надзвичайно мальовничому куточку Острожчини
Дівчаткам, які вже вміли вишивати, я запропонувала вмоститись на спеціально привезених мною домотканих ряденцях та спробувати власноруч зробити заготовку
Інші ж спостерігали за моєю роботою, активно все записували та фотографували :-)
Основним "притягуючим" моментом було те, що практично кожен його учасник отримував в результаті готовий виріб, створений власними руками.
Проте, не тільки дівчата (в яких мій МК стояв у програмі), а й хлопці, повертаючись з МК по скелелазінню виявляли неабияку зацікавленість процесом :-)
Були й такі учасники, що просто впродовж дня підходили аби "помедитувати" над вишиванням


Шкода, що я змушена була одразу після МК поспішати додому (Марик страшенно температурив :-(() Але наступного року, сподіваюся, ми все повторимо!!! Ще один репортаж про фестивальні події можете прочитати тут

Наступною була виставка з нагоди дня м. Рівного
(Ось тут, між іншим, на мені той самий кулон з попереднього МК :-)))))
Дивна погода (яскраве сонечко і холоднющий вітер), відсутність місця (хоча саме на цю виставку мене ТРИЧІ :-) запрошували організатори... Дуже вдячна Олі, яка мене приютила :-))
І ще один кумедний приємний момент:
Продажі в мене того дня не йшли зовсім.... люди підходили, цікавились, захоплювались... і все..
І от під вечір підходить одна жіночка і якось одним махом (я навіть не встигла зрозуміти як в неї це вийшло) забирає дві косметички, обкладинку на паспорт та блокнот. І головне не це! Купуючи вона ще проводила зі мною бесіду з приводу "засилля Китайських речей в Україні" та "не здавайтесь, і творіть далі", "потрібно підтримувати фінансово наших майстринь, аби вони могли вистояти в жорстокій контурентній боротьбі з китайськими товарами" :-)) Ось така сучасна меценатка мені трапилась! :-)))))
Ще була виставка з нагоди дня м. Здолбунова
Багато людей, цікава програма (тому що були різноманітні можливості для відпочинку різних категорій населення), чудове, як на мене, місце проведення, але.... для мене - результату нуль :-(
Зробили ми з сестричкою таке спостереження: найчастіше найбільший інтерес до моїх робіт виявляюсь саме чоловіки!! :-))) Сестричка прокоментувала це так: "Жінки проходять повз зі словами "я і сама так можу", а чоловіки, реально оцінюючи можливості та здібності своїх жінок... не проходять повз :-))))))"

Останнім в моєму цьогорічному ярмарковому сезоні було свято Дня народження Острозької академії
Якщо знайду в когось фото мого столика, то обов'язково додам :-)))
Скажу лише, що колеги та студенти гідно оцінили мою творчість, та розібрали практично все :-)))
А далі кілька фото самого свята: (фото моїх студенток Ганни Бонки та Мар'яни Дзятко)
улюблений Пасічник

наші рекорди
Детальніше про святкування можна почитати та подивитись у репортажах


А студенство добряче повеселилось під народну музичку



Навіть мої хористи так перейнялися духом українського ярмаркування, що не втримались та станцювали під час виступу :-)))

Ось так. Сезон завершено!
Але не думайте, що я вже готуюсь до Нового року :-)) В мене попереду сезон збору моркви/бурячків та заготовок з них на зиму. А щоб ви не сумували, я час від часу показуватиму вам роботи, що не встигла оприлюднити за минулий сезон :-))

24 коментарі:

  1. Ларисо, яка ти молодчинка!!! Захоплююсь тобою, чесно-чесно) Маєш діток, створюєш таку красу, є цікава робота, як у тебе часу на все вистачає?) Я хоч і не приймала участі у ярмарках-виставках, хоч запрошення і були, та поки бажання такого не виникає(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!! Часу у мене зовсім не вистачає, інколи доводиться чимось жертвувати :-) Але я дуже люблю такі ярмарки - якщо для себе ніякої вигоди, то хоч інших побачиш, поспілкуєшся :-)

      Видалити
  2. Все має початок і кінець, от і цей сезон, дійсно, добіг свого кінця. Думаю, було гарно, цікаво і весело! Радують меценати, чоловіки, які звертають увагу на рукотворне мистецтво, і молодь, яка так гарно вміє веселитися в традиціях:) Будемо готуватися до інших, не менш гарних сезонів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :-) Ну, я спочатку готуватимуся до зими :-)

      Видалити
    2. Так і я про те, про зиму :) О, бачу, додала величезну фотку кулона:))) хіхі.... Гарний!!!

      Видалити
  3. Ой, дівчатка, читаю і трішки заздрю і сумую, бо в нас такого немає((( Молодці!! Дякую за чудовий репортаж)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В нашому місці це теж рідкість, і то масштаб зовсім не той, так що доводиться кудись вибиратись :-)

      Видалити
  4. Насичений початок осені! Чекаємо на нові шедеври!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та то, швидше - кінець літа :-)) Але я доки зберуся написати :-) От і вирішила все в один пост вмістити :-) Намагатимуся не обманути ваші очікування

      Видалити
  5. Цікаві ярмарки, повеселив мене хлопець з вишивкою в руках))!
    Смачних заготівок!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Він так старанно і вдумливо вишивав, що ми аж залюбувались :-)

      Видалити
  6. Ух, ты! Сколько мероприятий и все позитивные, значит сил творить и новых идей поприбавится!

    ВідповістиВидалити
  7. Ларисо, ти ж знаєш, що головне - участь, а участь у таких цікавих заходах то взагалі найголовніше! ;-) (ти ж не платила за участь, надіюсь?)
    А такі меценати у мене викликають підозру - швидше схоже на комерсантку...
    Ті, що думають "Я сама таке можу зробити!" по перше, рідко коли беруться до діла, по-друге, якщо і беруться, то або не доводять до кінця, або роблять зовсім не таке))))
    І ще, я от що придумала)))): треба тобі в НаУОА відкрити невеличкий магазинчик.... ;-)

    ВідповістиВидалити
  8. Так, Алінко, участь у наших місцевих виставках безкоштовна! А меценатка, якщо і комерсантка - мені все рівно приємно! :-)) З магазинчиком в ОА трохи складно... не хочу, щоб і про мене казали "бач, аудиторій не вистачає, зате кафе та сувенірних лавок - хоч відбавляй!" :-)))))

    ВідповістиВидалити
  9. Я раз приймала участь в місцевій виставці на районному святі-люди навіть не мали бажання підійти,подивитися на наші роботи:( Одиниці буквально підходили,цікавились...хоч і це приємно,звісно.
    Ну,а тобі,Ларисо,бажаю й надалі радувати нас і всіх інших своїми чудовими роботами!;-)
    пс:до речі,десь має відбутися святкування Клеваню-900 років,тому,сезон виставок можна й продовжити;-)(там ніби-то має бути виставка народних умільців)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А коли то, коли? Їдьмо разом! :)

      Видалити
    2. Людо, я участь в такого масштабу виставках розглядаю тільки як саморекламу :-))) А про Клевань.... так мені ж практично нема з чим їхати :-))))

      Видалити
    3. Те святкування мало бути 27 вересня,але його перенесли-поки не знаю,коли воно буде.Сказали:в жовтні чи в листопаді...як точно взнаю,то повідомлю-ми там маємо співати)))))на концерті.

      Видалити
  10. Ларис, і надалі натхнення і щоб на все-все часу вистачало! Чудові емоції від твого теплого поста отримала! :)

    ВідповістиВидалити
  11. Ларисо, ну і активістка ти!!! Жаль, що мало кого цікавить рукоділля (воно кругом мало кого цікавить, я тобі точно кажу), але ж МК для молоді, то ж класссс!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, якраз цікавить воно багато кого :-)) Дуже багато людей підходять, цікавяться, детально розпитують, фотографують, запитують про блог, беруть візитки... Просто, щоб от одразу придбати щось - ось це не завжди :-))))

      Видалити