неділю, 14 серпня 2016 р.

Спогади у горнятку

Вітаю!
Коли осінь вже ось за рогом, хочеться ще трішки втримати літо за хвоста :-)
Сьогодні порція літніх фото та спогадів ...
 Ви любите молоко?
Я от, наприклад, не дуже любила в дитинстві свіже з пінкою... Більше полюбляла кислячок :-) Але не простий, а обов'язково з бабусиного погребу і у глечику.




 Глечик, у якому відстоювалося молоко був з видовженою шийкою та іменувався "гладущиком", а той, що був "пузатим" бабуся нарікала "горням" і в ньому запікалась пшоняна каша на молоці (ото смакота була... а ще з суничками свіжозбираними.. ммм...)


 Так от, те кисле молоко в гладущику мало якийсь особливий смак... Хоча, вистачало й того, що було прохолодним (бо ж з погребу :-)) Можливо, воно "заряджалося" глиною... одним словом, пити я його могла не зупиняючись :-)

А от відмити той глечик після кисляку було ще тим задоволенням :-) Проте я і це любила, а особливо фінал - вивішування на плоті для висушування під дбайливими промінцями літнього сонечка...

старенькі бабусині помічники уже майже всі потріскані та надколоті і я в них вирощую чорнобривці. Проте маю один новенький глечик, який активно використовую (взимку для узвару, а влітку - для мого улюбленого кислячку :-))



І наостанок - сукня на фото - власного виробництва :-) Хотілось чогось такого сучасно-ампірного :-) Основна тканинка, між іншим, подарована колись Людою, за що їй величезне спасибі!

І знову я завітаю до Юліного проекту Rustic Summer  :-)

5 коментарів: