неділю, 8 травня 2011 р.

"ням-ням"..., або "мої перші експерименти з мастикою" :-)

Надивившись в інеті красивих тортиків з фігурками, виліпленими з цукрової мастики та перечитавши безліч постів на форумах про те, як "воно" робиться, вирішила і сама спробувати... "Найближчою" мені виявилася мастика з "Жувального зефіру" (або маршмеллоу)... Перший експеримент був на Різдвяні свята цьогоріч, але ліпила лише ялиночки та фігурки сніговиків (вийшло як у дітей в садочку :-), навіть соромно показати). А от подальшими експериментами я більш-менш задоволена.
Наступним був пробний тортик-Машина для Костика на 4 рочки
  (фотки не дуже якісні, оскільки фотографували "втихаря", бо іменинник бродив поряд, і весь час цівавився: "а що там мама робить?")
Цікаво, що попередньо це мала бути машинка-Маквін з мультика "Тачки", але через недостачу часу вийшло те, що вийшло :-) (правда Костик відразу ідентифікував і був дуже задоволений, а цього я й бажала :-)) 
А от святкували цьогоріч ми день народження двічі, томі і тортиків прийшлося робити два... Довго мучилась, що саме зробити (не хотілось тортик плагіатити :-)) і вибирала між героями мультика "Маші і медвідь" та "Медведі Гаммі" (Улюблені мультики сина). Спинилась все ж на Гаммі, хоча впродовж однієї безсонної нічки встигла зліпити лише три... 
Особливо горжусь пеньочком :-) (В Костика геть мову відібрало від приємного здивування :-)) "Ворчун" (так звуть медвелика в зеленій шапці :-)) вийщов найбільш подібним  на оригінал, от його він першим і "злопав" :-) а "Бабушка" й досі стоїть, чекає своєї черги...
Ну от, коли за тиждень робила торт чоловікові на дунь народження вже не виникало сумнівів, що потрібно знову щось нафантазувати з мастикою. Піддивилась в інтернеті ідею торта "пиво з раками", знайшла  МК по виготовленню раків з мастики і "ву-а-ля":

 Чоловік гордився мною :-) Розповім один секретик про "піну" на кружці: збирала все перед подачею на стіл, тож часу було мало, розкатала просто кусочок мастики і накрила ним чашку... не сподобалось... хітілось, щоб було подібне на піну... сестра підказала нащипати трошки мастики, і підкласти під т.зв. "піну"... дякуючи їй, вийшо правдоподібно :-) Всі, правда, веселяться рожевим кольором, але я відповідаю, що раки з пивом - чоловіку, а торт - мені... от кольором і виділила :-)))

2 коментарі:

  1. тортики такі класнючі!!! І впевнена, що вони ще й дуже смачнючі!!!
    а вже давно збираюся освоїти мастику, але поки не до неї....

    ВідповістиВидалити
  2. Ухтишка! Оце робота!!! я в листопаді минулого року вперше експериментувала, теж в секреті, вночі на кухні, вийшла русалонька (обліпила Барбі зеленим платтям і прикрасила квіточками, мушлями шоколадними і намистинами їстивними) - доця була в захваті, тепер її фантазії немає меж (хаха, вона думає, що мама може ВСЕ! - а, може, це корисно, коли хтось в тебе так вірить і не сумнівається в тому...) Молодці! Класно!

    ВідповістиВидалити